13. april 2007

Skal Københavns Biblioteker drive en boghandel?

Det svar som først popper op er vel NEJ! Vi låner bøgerne ud - vi sælger dem ikke!
Men vi sælger jo faktisk bøger - kasserede bøger til en flad femmer eller måske en tier. En nejs lille indtægt, som kan bruges til diverse indkøb til bibliotekerne. En ganske lille business - fritaget for momsens besværligheder og den slags merkantilt rif-raf.
Og det er faktisk godt nok, men med de de servicemål for ventetid på materialer som blev indført i 2006 - følger et nyt kassationsmønster - store indkøb af efterspurgte titler - må kasseres ret hurtigt - fine næsten nye bøger - bestsellere - til salg for en femmer??
Hvorfor ikke samle disse bøger ét sted i byen - HB f. ex. - og sælge dem på mere almindelige handelsvilhør "KBs Antikvariat".
Ja ja - jeg ved godt at så skal vi momsregistreres - men det er vel kun den del af virksomheden - så det gør vel ikke noget??
Markedsforvridning? Vi skal følge de gængse spilleregler - det klart!
117 andre indvendinger?? Måske!
Men jeg synes da bare det var værd at undersøge!

Hvad synes du??

3 kommentarer:

Sune Hundebøll sagde ...

Det lyder som et godt forslag. Der er ingen grund til at forære bøgerne væk til spotpris.

Thor Dekov Buur sagde ...

Helt sikkert er god idé! Det kunne også klares via nettet med en lille shop på bibliotek.kk.dk. Find bogen på nettet og hent+betal på dit foretrukne bibliotek.

Jakobs23 sagde ...

Glimrende idé.
Der er vel en del regler på området som lige skal undersøges, så vi ikke går ind og bliver konkurrenceforvridende. Men som jeg sagde til dig i anden sammenhæng kunne det blive et super antikvariat.